Direct naar de contentDirect naar de footer

Rotterdam

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can do mentaliteit van de Rotterdammers. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours – per fiets, bus, boot of voet – en u snapt waarom Rotterdam is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2015-2017 én Best in Travel 2016 door Lonely Planet.

De stad heeft zichzelf – na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog – opnieuw uitgevonden. Men brak met het verleden en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Licht, lucht en ruimte, dat was het motto en baanbrekend voor die tijd. Nog steeds omarmt Rotterdam het experiment: bijna alles is mogelijk. u wordt hier voortdurend verrast door weer een nieuw initiatief: van een stadsboerderij op het dak tot een muziekfestival in de haven, van een exclusieve rooftop bar tot een bierbrouwerij in een oude loods.

Toeristische informatie

 • Folder Rotterdam Tourist Information

  Folder Rotterdam Tourist Information

  Alles weten over Rotterdam? Download de folder van de Rotterdam Tourist Information voor een complete tour door deze bijzondere stad.

  Download
 • Centraal Station

  Centraal Station

  Het station van Rotterdam heeft een grote metamorfose ondergaan en is nu één van de iconische gebouwen in de stad.

  Meer Informatie
 • De Markthal

  De Markthal

  De plek waar architectuur en food samen komen. In de hal bevinden zich zo'n 100 vers speciaalzaken. Een must see in Rotterdam!

  Meer Informatie
 • Erasmusbrug

  Erasmusbrug

  Een 800 meter lange brug die Rotterdam-Noord en Rotterdam Zuid-met elkaar verbind. "De Zwaan" is het bouwwerk wat symbool staat voor de stad.

  Meer Informatie
 • Euromast

  Euromast

  Het hoogste gebouw van Rotterdam biedt een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Een goede plek om foto's te maken van deze bijzondere stad.

  Meer Informatie