- Hotel naam
- Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk
- Adres
- Parallelweg-Zuid 185
- Postcode en plaats
- 2914LE Nieuwerkerk A/D Ijssel
- Locatie
- Open in Google Maps
Onze Dinerkaart
LET OP: vanaf 15 personen serveren wij standaard het drie-gangen keuzemenu

Voorgerechten
Oerbrood
7,50 Aioli van gekonfijte knoflook, opgeklopte boter en extra virgine olijfolie
Ancient Bread – Served with garlic confit aioli, whipped butter and extra virgin olive oil
Burrata *
16,50 Ingelegde pomodori, chili-honing en za’atar vegetarisch
Burrata – Served with pickled pomodori, chili-honey and Za’atar
* VegetarischTartaar van Zeebaars
17,00 Ponzu dressing, ingelegde komkommer en komkommergranité
Sea Bass Tartare – Served with ponzu dressing, pickled cucumber and cucumber granité
Carpaccio van biet & sinaasappel *
15,00 Pistache, krokante boekweit en geitenkaasparels
Beet & Orange Carpaccio – Served with pistachio, crispy buckwheat and goat cheese pearls
* VegetarischPicanha
15,50 Geroosterd en dungesneden, compote van mosterdzaad, lavasolie, krokante radijs en salade van aardappel
Picanha – Served roasted and thinly sliced with mustard seed compote, lovage oil, crispy radish and potato Salad

Soepen
Mosterdsoep
9,50 Uit Groningen met zolderspek, snijbonen en schuim van Szechuanpeper
Mustard Soup – Groningen Style with smoked pork belly, green beans and szechuan pepper foam
Bouillon Mediterrané
9,50 Bouillon van gegrilde tomaat en venkel met tartaar van tonijn en bieslookroom
Grilled Tomato & Fennel Broth – With tuna tartare and chive cream

Klassiekers
Carpaccio van rund
15,50 Truffelmayonaise, Oude Goudse kaas, rucola en krokante pittenmix
Thinly Sliced Beef Carpaccio – Served with truffle mayonnaise, Aged Gouda, arugula and crunchy seed mix
Varkensschnitzel
21,50 Boskoopse appelcompote, citroen en gefrituurde peterselie
Pork Schnitzel – Served with Boskoop apple compote, lemon and crispy parsley
Saté van kippendij
21,50 Huisgemaakte atjar, kroepoek met satésaus
Chicken Thigh Satay – Served with Homemade Atjar, Prawn Crackers with Satay Sauce
Ambachtelijke Angusburger
21,50 Oude Goudse kaas, baconjam, little gem, dillchips en aardappel brioche bun
Artisanal Angus Burger – Served with Aged Gouda, bacon jam, little gem lettuce, dill chips and potato brioche bun
Dame Blanche
11,50 Vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en amandelcrunch
Dame Blanche – Served with Vanilla Ice Cream, Warm Chocolate Sauce, Whipped Cream and Almond Crunch

Salades
Oerbiet
16,00 Gepoft, geroosterd en gekonfijt, sesam hangop, geitenkaas, dukkah en krokante briochecroutons
Heritage Beet – Roasted, baked and confit with sesame hung yogurt, goat cheese, dukkah and crispy brioche croutons
Valkse Caesar
17,50 Krokante spekjes, croutons, Overjarige Goudse kaas en keuze uit krokante kip of garnalen
Valk Caesar – Crispy bacon, croutons, Aged Gouda cheese – choice of crispy chicken or shrimp

Vega
Wellington *
23,50 Gevuld met rode biet en paddenstoelen, zoetzure pompoen, notencrumble met saus van roquefort
Wellington – Filled with Red Beet and Mushrooms, Sweet and Sour Pumpkin, Nut Crumble with Roquefort Sauce
* Vegetarisch

Hoofdgerechten Vis
Zeebaarsfilet
25,50 Op de huid gebakken, zwarte rijst, geroosterde venkel, gepofte paprika met saffraan beurre blanche
Sea Bass Fillet – Pan-seared on the skin, black rice, roasted fennel, roasted bell pepper with saffron beurre blanche
Kabeljauwhaas
27,50 Op de huid gebakken, hete bliksem, gepofte bospeentjes met beurre rouge
Cod Fillet – Pan-Seared on the skin, mashed potatoes and apples, roasted baby carrots with beurre rouge
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet.

Hoofdgerechten Vlees
Maiskipfilet
25,50 Op de huid gebakken, tarte tatin van zoete aardappel, zuurkool met dragon jus
Corn-Fed Chicken Fillet – Pan-seared on the skin, sweet potato, sauerkraut tarte tatin and tarragon jus
Kalfsribeye
29,50 Medium gebakken, gremolata, geglaceerde wortel gekruid met baharat en aardappelkaantjes
Veal Ribeye – Cooked medium, gremolata, glazed carrots spiced with baharat and potato wedges
Eendenbout
27,50 Gekonfijt, sinaasappel-lak, pistache en gekarameliseerde witlof
Duck Leg – Confit, orange glaze, pistachio and caramelized chicory
Entrecôte
27,50 Gebakken, geroosterde pastinaak, crème van pastinaak met groene peper- cognacsaus
Entrecôte – Pan-seared, roasted parsnip, parsnip purée with green pepper-cognac sauce
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet.

Nagerechten
Affogato
7,50 Romig vanille-ijs verdronken in warme espresso
Affogato – Creamy vanilla ice cream drowned in hot espresso
Koffie of thee
7,50 Met zoete lekkernijen
Coffee or tea – With sweet treats
Dame Blanche
11,50 Vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en amandelcrunch
Dame Blanche – Served with Vanilla Ice Cream, Warm Chocolate Sauce, Whipped Cream and Almond Crunch
Wentelteefje van Fries suikerbrood
12,50 Vanilleparfait, schuim van frangelico en gesuikerde hazelnoten
French Toast of Frisian Sugar Bread – Vanilla parfait, frangelico foam and candied hazelnuts
Heeft u een allergie of intolerantie?
Meld dit aan uw gastheer/gastvrouw en wij houden daar graag rekening mee.