Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze Dinerkaart

LET OP: vanaf 15 personen serveren wij standaard het drie-gangen keuzemenu

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
  • Oerbrood

    7,50

    Aioli van gekonfijte knoflook, opgeklopte boter en extra virgine olijfolie

    Ancient Bread – Served with garlic confit aioli, whipped butter and extra virgin olive oil

  • Burrata *

    16,50

    Ingelegde pomodori, chili-honing en za’atar vegetarisch

    Burrata – Served with pickled pomodori, chili-honey and Za’atar

    * Vegetarisch
  • Tartaar van Zeebaars

    17,00

    Ponzu dressing, ingelegde komkommer en komkommergranité

    Sea Bass Tartare – Served with ponzu dressing, pickled cucumber and cucumber granité

  • Carpaccio van biet & sinaasappel *

    15,00

    Pistache, krokante boekweit en geitenkaasparels

    Beet & Orange Carpaccio – Served with pistachio, crispy buckwheat and goat cheese pearls

    * Vegetarisch
  • Picanha

    15,50

    Geroosterd en dungesneden, compote van mosterdzaad, lavasolie, krokante radijs en salade van aardappel

    Picanha – Served roasted and thinly sliced with mustard seed compote, lovage oil, crispy radish and potato Salad

Soepen

Soepen

  • Mosterdsoep

    9,50

    Uit Groningen met zolderspek, snijbonen en schuim van Szechuanpeper

    Mustard Soup – Groningen Style with smoked pork belly, green beans and szechuan pepper foam

  • Bouillon Mediterrané

    9,50

    Bouillon van gegrilde tomaat en venkel met tartaar van tonijn en bieslookroom

    Grilled Tomato & Fennel Broth – With tuna tartare and chive cream

Klassiekers

Klassiekers

Geniet van onze Valk-klassiekers
  • Carpaccio van rund

    15,50

    Truffelmayonaise, Oude Goudse kaas, rucola en krokante pittenmix

    Thinly Sliced Beef Carpaccio – Served with truffle mayonnaise, Aged Gouda, arugula and crunchy seed mix

  • Varkensschnitzel

    21,50

    Boskoopse appelcompote, citroen en gefrituurde peterselie

    Pork Schnitzel – Served with Boskoop apple compote, lemon and crispy parsley

  • Saté van kippendij

    21,50

    Huisgemaakte atjar, kroepoek met satésaus

    Chicken Thigh Satay – Served with Homemade Atjar, Prawn Crackers with Satay Sauce

  • Ambachtelijke Angusburger

    21,50

    Oude Goudse kaas, baconjam, little gem, dillchips en aardappel brioche bun

    Artisanal Angus Burger – Served with Aged Gouda, bacon jam, little gem lettuce, dill chips and potato brioche bun

  • Dame Blanche

    11,50

    Vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en amandelcrunch

    Dame Blanche – Served with Vanilla Ice Cream, Warm Chocolate Sauce, Whipped Cream and Almond Crunch

Salades

Salades

Diverse verse salades
  • Oerbiet

    16,00

    Gepoft, geroosterd en gekonfijt, sesam hangop, geitenkaas, dukkah en krokante briochecroutons

    Heritage Beet – Roasted, baked and confit with sesame hung yogurt, goat cheese, dukkah and crispy brioche croutons

  • Valkse Caesar

    17,50

    Krokante spekjes, croutons, Overjarige Goudse kaas en keuze uit krokante kip of garnalen

    Valk Caesar – Crispy bacon, croutons, Aged Gouda cheese – choice of crispy chicken or shrimp

Vega

Vega

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet.
  • Wellington *

    23,50

    Gevuld met rode biet en paddenstoelen, zoetzure pompoen, notencrumble met saus van roquefort

    Wellington – Filled with Red Beet and Mushrooms, Sweet and Sour Pumpkin, Nut Crumble with Roquefort Sauce

    * Vegetarisch
Hoofdgerechten Vis

Hoofdgerechten Vis

  • Zeebaarsfilet

    25,50

    Op de huid gebakken, zwarte rijst, geroosterde venkel, gepofte paprika met saffraan beurre blanche

    Sea Bass Fillet – Pan-seared on the skin, black rice, roasted fennel, roasted bell pepper with saffron beurre blanche

  • Kabeljauwhaas

    27,50

    Op de huid gebakken, hete bliksem, gepofte bospeentjes met beurre rouge

    Cod Fillet – Pan-Seared on the skin, mashed potatoes and apples, roasted baby carrots with beurre rouge

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet.

 

Hoofdgerechten Vlees

Hoofdgerechten Vlees

Onze keukenbrigade maakt de heerlijkste vleesgerechten
  • Maiskipfilet

    25,50

    Op de huid gebakken, tarte tatin van zoete aardappel, zuurkool met dragon jus

    Corn-Fed Chicken Fillet – Pan-seared on the skin, sweet potato, sauerkraut tarte tatin and tarragon jus

  • Kalfsribeye

    29,50

    Medium gebakken, gremolata, geglaceerde wortel gekruid met baharat en aardappelkaantjes

    Veal Ribeye – Cooked medium, gremolata, glazed carrots spiced with baharat and potato wedges

  • Eendenbout

    27,50

    Gekonfijt, sinaasappel-lak, pistache en gekarameliseerde witlof

    Duck Leg – Confit, orange glaze, pistachio and caramelized chicory

  • Entrecôte

    27,50

    Gebakken, geroosterde pastinaak, crème van pastinaak met groene peper- cognacsaus

    Entrecôte – Pan-seared, roasted parsnip, parsnip purée with green pepper-cognac sauce

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet.

 

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Affogato

    7,50

    Romig vanille-ijs verdronken in warme espresso

    Affogato – Creamy vanilla ice cream drowned in hot espresso

  • Koffie of thee

    7,50

    Met zoete lekkernijen

    Coffee or tea – With sweet treats

  • Dame Blanche

    11,50

    Vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en amandelcrunch

    Dame Blanche – Served with Vanilla Ice Cream, Warm Chocolate Sauce, Whipped Cream and Almond Crunch

  • Wentelteefje van Fries suikerbrood

    12,50

    Vanilleparfait, schuim van frangelico en gesuikerde hazelnoten

    French Toast of Frisian Sugar Bread – Vanilla parfait, frangelico foam and candied hazelnuts

Heeft u een allergie of intolerantie?

Meld dit aan uw gastheer/gastvrouw en wij houden daar graag rekening mee.