Direct naar de contentDirect naar de footer

Lunchkaart

Een rundvleeskroket, uitsmijter of salade? Geniet van een heerlijk verzorgde lunch in ons restaurant.

Salades

Salades

Geserveerd met brood
  • Oerbiet *

    16,00

    Gepoft, geroosterd en gekonfijt, sesam hangop, geitenkaas, dukkah en krokante briochecroutons

    Heritage Beet – Roasted, puffed and confit served with sesame labneh, goat cheese, dukkah, and crispy brioche croutons

    * Vegetarisch
  • Klassieke Caesar

    17,50

    Krokante spekjes, croutons, Goudse kaas en keuze uit krokante kip of garnalen

    Classic Caesar – Served with crispy bacon bits, croutons, Gouda cheese, and your choice of crispy chicken or shrimp

Soepen

Soepen

Geserveerd met mini tafelbrood
  • Groningse Mosterdsoep

    9,50

    Spekjes, krokante prei en schuim van Sechuanpeper

    Mustard Soup – From Groningen served with bacon, crunchy leek, and Sichuan pepper foam

  • Bouillon van gegrilde tomaat en venkel

    9,50

    Tartaar van tonijn en bieslookroom

    Grilled tomato & fennel Bouillon - Served with tuna tartare and chive cream

  • Geroosterde paprikasoep *

    9,50

    Feta en sumakcrème

    Roasted Bell Pepper Soup – Served with feta and sumac cream

    * Vegetarisch
Warme gerechten

Warme gerechten

  • Beenham

    11,50

    Tosti, oude kaas, Groningse mosterd, kaassaus en een gebakken ei

    Ham – Toasted sandwich served with aged cheese, Groningen mustard, cheese sauce, and a fried egg

  • Valk (vega)Kroketten

    11,50

    Twee Ambachtelijke draadjesvlees-kroketten met brood of verse friet

    Valk (Vegetarian) Croquettes – Two artisanal pulled “beef”-style croquettes, served with bread or fresh fries

  • Saté van kippendij

    21,50

    Huisgemaakte atjar, kroepoek en satésaus

    Chicken Thigh Satay – Served with homemade atjar, prawn crackers, and satay sauce

  • Ambachtelijke Angusburger

    21,50

    Aardappel brioche bun, oude Goudse kaas, baconjam, little gem en dillchips

    Artisanal Angus Burger – With aged Gouda cheese, bacon jam, little gem lettuce, dill chips, and potato brioche bun

  • Uitsmijters

    11,50

    Drie eieren met keuze uit twee toppings; kaas, ham of spek, geserveerd op desembrood +0.50 voor een 3e keuze

    Open-Faced Omelette – Three eggs with a choice of two toppings: cheese, ham, or bacon, served on sourdough bread (+0.50 for a 3rd choice)

  • Omelet

    12,50

    Drie eieren met champignons en tuinkruiden of boerenomelet en desembrood

    Omelette – Three eggs served with mushrooms, garden herbs, or farmer's omelette, served on sourdough bread

  • Gepocheerde eieren

    16,50

    Beenham of gerookte zalm, spinaziesalade, briochebrood en Hollandaise saus

    Poached Eggs – Served with ham or smoked salmon, spinach salad, brioche bread, and Hollandaise sauce

Brood

Brood

Geserveerd op wit of bruin desembrood
  • Zeeman

    17,50

    Sandwich van versgebakken desembrood, salade van gerookte makreel, Noorse garnalen en gerookte zalm

    Sailor – Sourdough bread sandwich with smoked mackerel salad, Norwegian shrimp, and smoked salmon

  • Carpaccio van rundvlees

    16,50

    Sandwich van versgebakken desembrood, carpaccio van rundvlees, Oude Goudse kaas, gemengde salade, tomaat en pesto

    Carpaccio – Sourdough bread sandwich served with beef carpaccio, aged Gouda cheese, mixed salad, tomato, and pesto

  • Ossenworst

    14,50

    Sandwich van versgebakken desembrood, zilveruitjes, augurk en mosterdmayonaise

    Ossenworst – Sourdough bread sandwich served with ossenworst (Dutch raw beef sausage) pearl onions, pickle, and mustard mayonnaise

  • Ouwe Gouwe *

    12,50

    Sandwich van versgebakken desembrood, oude Goudse kaas, pikante piccalilly, komkommer en rucola

    Ouwe Gouwe – Sourdough bread sandwich served with aged Gouda cheese, spicy piccalilli, cucumber, and arugula

    * Vegetarisch
  • Twaalfuurtje

    18,50

    Mini sandwich carpaccio, mini sandwich oude Goudse kaas, klein kopje Groningse mosterdsoep en een ambachtelijke draadjesvlees kroket

    Dutch lunch platter – Mini carpaccio sandwich, mini Aged Gouda cheese sandwich, small cup of Groningen mustard soup, and a artisanal pulled “beef”-style croquette