- Hotel naam
- Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk
- Adres
- Parallelweg-Zuid 185
- Postcode en plaats
- 2914LE Nieuwerkerk A/D Ijssel
- Locatie
- Open in Google Maps
Lunchkaart
Een rundvleeskroket, uitsmijter of salade? Geniet van een heerlijk verzorgde lunch in ons restaurant.

Salades
Oerbiet
16,00 Gepoft, geroosterd en gekonfijt, sesam hangop, geitenkaas, dukkah en krokante briochecroutons
Heritage Beet – Roasted, baked and confit with sesame hung yogurt, goat cheese, dukkah and crispy brioche croutons
Valkse Caesar
17,50 Krokante spekjes, croutons, Overjarige Goudse kaas en keuze uit krokante kip of garnalen
Valk Caesar – Crispy bacon, croutons, Aged Gouda cheese – choice of crispy chicken or shrimp

Soepen
Mosterdsoep
9,50 Uit Groningen met zolderspek, snijbonen en schuim van Szechuanpeper
Mustard Soup – From Groningen with “zolderspek” bacon, green beans and Sichuan pepper foam
Bouillon Mediterrané
9,50 Bouillon van gegrilde tomaat en venkel met tartaar van tonijn en bieslookroom
Bouillon Mediterrané – Grilled tomato & fennel broth with tuna tartare and chive cream
Geroosterde paprikasoep *
9,50 Met feta en sumakcrème
Roasted Red Pepper Soup – With feta and sumac cream
* Vegetarisch

Warme gerechten
Beenham
11,50 Tosti van Oude kaas, Groningse mosterd, schuimige kaassaus en gebakken ei
Ham sandwich – Toasted sandwich with Aged Cheese, Groningen mustard, foamy cheese sauce, fried egg
Valk (vega)Kroketten
11,50 2 Ambachtelijke draadjesvlees-kroketten met brood of verse friet
Valk (Vegetarian) Croquettes – Two artisan braised beef croquettes, served with bread or fresh fries
Saté van kippendijen
21,50 Huisgemaakte atjar, kroepoek en satésaus
Chicken Thigh Satay – Served with homemade atjar, prawn crackers and satay sauce
Ambachtelijke Angusburger
21,50 Oude Goudse kaas, baconjam, little gem, dillchips en aardappel-brioche bun
Artisan Angus Burger – Served with Aged Gouda cheese, bacon jam, little gem lettuce, dill chips and potato brioche bun
Uitsmijters
11,50 Drie eieren, kaas, ham of spek, geserveerd op desembrood
Open-Faced Omelette – Three eggs with cheese, ham or bacon, served on sourdough bread
Omelet
12,50 Drie eieren met champignons en tuinkruiden of een boerenomelet, geserveerd met wit of bruin desembrood.
Open-Faced Omelette – Three eggs with mushrooms and fresh herbs or a farmer’s omelet, served with white or brown sourdough bread.
Gepocheerde eieren
16,50 Twee eieren met beenham of gerookte zalm, spinaziesalade, briochebrood en Hollandaise saus
Poached Eggs – Two eggs served with ham or smoked salmon, spinach salad, brioche bread and Hollandaise sauce

Brood
Zeeman
17,50 Sandwich van desembrood, salade van gerookte makreel, Noorse garnalen en gerookte zalm
Seaman – Sourdough sandwich, smoked mackerel salad, Norwegian prawns and smoked salmon
Carpaccio van rundvlees
16,50 Sandwich van desembrood, carpaccio van rundvlees, Oude Goudse kaas, gemengde salade, tomaat en pesto
Carpaccio – Sourdough sandwich, beef carpaccio, aged Gouda cheese, mixed salad, tomato and pesto
Ossenworst
14,50 Sandwich van desembrood, zilveruitjes, augurk en mosterdmayonaise
Ossenworst – Freshly baked sourdough sandwich, pickled pearl onions, gherkin and mustard mayonnaise
Ouwe Gouwe *
12,50 Sandwich van desembrood, Oude Goudse kaas, pikante piccalilly, komkommer en rucola
Ouwe Gouwe – Freshly baked sourdough sandwich, aged Gouda cheese, spicy piccalilli, cucumber and arugula
* VegetarischTwaalfuurtje
18,50 Een mini sandwich carpaccio, een mini sandwich oude Goudse kaas, klein kopje Groningse mosterdsoep en een ambachtelijke draadjesvlees kroket
Lunch Special – Mini carpaccio sandwich, mini Aged Gouda sheese sandwich, small Groningen mustard soup, artisan braised beef croquette